6 „трябва“ за празничния ви маркетинг

6 „трябва“ за празничния ви маркетинг

празничен маркетинг

Предната седмица беше вече и българският „Черен петък“.
Това, което ми направи впечатление e, че много от клиентите на Emailinvest, бързаха да пускат промоции и в бързината естествено – пропускаха много важни неща. Имахме звънене посред нощ – „Може ли да ми активирате акаунт, че искам да пусна промоция тази нощ?“.

В бързината лесно пропускате лесни имейл стартегии, които ще ви помогнат да се отличите от останалите.
Полека лека започва лудницата в празничния маркетинг, която ще продължи и следващия месец, затова ви подготвих един кратък TO DO списък, който да прегледате в началото на декември, и после преди всяка кампания.

1. Насърчете клиентите си да препоръчат продукта ви на приятелите и семейството си

Всеки обича хубавите подаръци, а вашата цел е да привлечете колкото се може повече подготвени нови клиенти през този празничен сезон. Знам, че акцентирате на продажбите, но в никакъв случай не подценявайте и изграждането на списък с потенциални клиенти. Именно на тях ще разчитате в началните месеци на следващата година. Награждавайки абонатите си ако представят марката ви на семейството и приятелите си , ще направите подарък както на тях , така и на себе си.

2. Направете имейл темплейт с празнична тематика

Идеята е проста, но може да се изгубите, като изпаднете в перфекционизъм.
Ако разполагате с дизайнер – просто му поръчайте Коледна тема.
Ако не разполагате с дизайнер – ви предлагам следното. В безплатния софтуер Canva си направете имейл хедър и добавете по красив начин вашето лого.

3. Увеличи ритъма на изпращане

Скорошно проучване показа , че близо три четвърти от търговците възнамеряват да увеличат своите седмични изпращания през Ноември и Декември. Много от тях мислят да добавят изпращания през почивните дни и дори да изпращат по няколко пъти на ден (за някои онлайн магазини). Следователно и вие имате нужда да го правите по-често, за да задържите вниманието на абонатите си.

4. Използвай креативно заглaвие на съобщениетоemail заглавие

Тъй като много от потребителите очакват голямо увеличение на имейлите си през празничния сезон, наше проучване показа,че повечето от тях просто изтриват или игнорират тези съобщения, които не ги впечатляват дотолкова, че да ги отворят. За да направите имейлите си открояващи се е задължително заглавията им да са много свързани и съдържанието им да бъде персонализирано и важно за потребителя.

5. Включи всички важни дати и срокове за доставка

Помогнете на заетите купувачи като се убедите , че имейлите ви им напомнят за всеки важен срок по доставката.

6.Пожелайте на клиентите си Весели празници

Така им показвате , че се интересувате от тях и показвате благодарност към лоялността им. На важни празници им изпращайте имейл със вашите добри пожелания и нищо повече. Спазвайте правилото – на всеки 10 съобщения да има най-малко 3, които не им продават нищо.

Ако искате да получавате още полезна информация запишете се за нашите съвети за имейл маркетинг, които наистина работят.

Желая ви успешен празничен сезон!

Отговори

Your email address will not be published.