Най-често допусканите грешки при изпращане на имейли

Най-често допусканите грешки при изпращане на имейли

Здравейте,

В продължение на няколко години наблюдавам, все едни и същи грешки при изпращане на имейл кампания. Затова реших да започнем описването им на едно място, така че всеки,  който започва сега да може след като си подготви имейл съобщението да го преглeда и да установи дали някъде не допуска някоя от тези грешки.

Грешки при имейл маркетинга

Ако в процеса на четене у вас възникне нов въпрос,който не е описан тук, моля задайте го в коментарите под публикацията, за да отговорим и на него.

Грешки при изпращане:

  • Изпращане на имейл съобщение с поле FROM ,  което повтаря имейл адреса ви. Ето пример как НЕ ТРЯБВА да изглежда изпращането преди да е отворен имейла :

Screen Shot 2015-08-07 at 2.33.19 PM

И пример – как ТРЯБВА да изглежда. В този случай печелите от това, че от една страна е по-малка вероятността да влезете в спам, и второ – читателят вижда вашето име на компания и вероятността, и когато името му говори нещо той ще отвори съобщението ви.

Грешки в заглавието на имейл :

  • Използване само на ГЛАВНИ БУКВИ – това е един от най-често проверяваните признаци от АНТИ СПАМ филтрите на отсрещните имейл клиенти и вашето съобщение ще бъде маркирано от тях като подозрително и има голяма вероятност вашите следващи съобщения също да бъдат изпратени в СПАМ папката.

Грешки в имейл съобщение:

  • Изпращане САМО на едно изображение – повечето имейл клиенти като ABV.bg, Yahoo и други, по подразбиране не показват включените в съобщението изображения от съображение за сигурност. И в случай, че вие изпращате само едно изображение, вашият читател ще получи един бял екран и най-вероятно – или ще се отпише или ще докладва, че сте му изпратили спам. Постарайте се основното ви послание да е текстово съобщение и само на някои места да използвате изображения, но при всички случай съобщението ви трябва да е разбираемо за читателя, дори и изображенията да не са видими.

Ако желаете да получавате редовно БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ  ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ – ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК.

Отговори

Your email address will not be published.