Продавам списък с имейли – или тълкуване на едно неустоимо предложение

Продавам списък с имейли – или тълкуване на едно неустоимо предложение

Получавали ли сте имейл със горното заглавие – Продавам списък с имейли.

Ако да, и сте се чудили дали да предприемете действия по въпроса ви предлагам кратко тълкуване на предложената информация. Както и цената, която трябва да платите, за да използвате списъка.

В тази публикация няма да ви давам отговор – дали да купите въпросния списък или не, а само ще ви дам неутрална информация, кое какво значи, а вие ще си вземете решение.

За или против купуването на имейл списък

За или против купуването на имейл списък

Първо поглеждаме и виждаме, че подателят няма име и използва имейл регистриран в  Gmail – т.е. няма сайт или фирма, която да стои зад това предложение.

Ето и кратко тълкуване на част от съобщението. Не претендирам, че ви казвам абсолютната истина, а само моето тълкувание на информацията. Правя го, защото всяка седмица получавам поне няколко запитвания от наши клиенти дали да си купят въпросния списък или не.

Използвам два вида шрифт за по голяма яснота – болд за оригиналния текст от съобщението и обикновен – за моите разсъждения по въпроса.

Продавам списък с имейли, на частни лица и на юридически лица.

Според Закона за Електронна търговия вие имате право да изпращате търговски съобщения само на юридически лица.

Използва се за имейл маркетинг.

За целта вие трябва да си осигурите техническата възможност да ги изпратите. Освен това – имейл маркетинга започва с изграждането на имейл списък с хора, които проявяват интерес към вашата дейност и освен това са дали позволението си да получават съобщение от вас, а не с изпращането на имейли.

За начинаещи търговци и нови фирми е лесен и евтин вариант за старта на бизнеса Ви, за да привлечете нови клиенти.

Зависи от тълкуванието евтин начин – защото цената за изпращане на такъв обем имейли в Mailchimp  е 475 долара, в Emailinvest e 176 лева.

При изпращане на такова количество имейли за първи път със сигурност ще влезете в спам филтрите на отсрещните имейл клиенти. Това е безплатно.

Изпращайки непоискано съобщение ще ви навлече доста негативна емоция на получателите – това по-скоро бих го тълкувала като отрицателна цена. Колко точно вие ще си прецените. Колко бихте искали да платите, за да ви намразят ?

Списъкът съдържа 500 000 имейла за 200 лв.

Помислете си още колко човека са купили същия този списък и той е толкова експлоатиран, че може би повечето хора вече не си отварят пощите, които са там.

Можете да закупите и част от него

– 120 000 имейла (фирми + физически лица), за 60 лв.

– 200 000 имейла (фирми + физически лица), за 100 лв.

– 150 000 имейла (само фирми), за 150 лв. – Замислете се, кой отваря имейлите, които са на тези фирми и дали точно този човек ви трябва ?

– 350 000 имейла (само физически лица), за 150 лв.

Имейлите са истински и реални, – но дали се ползват все още.

проверени са в системата за защита на лични данни, – системата е Комисия за защита на потребителите и данните в нея се променят всеки понеделник.

и са премахнати имейлите на хората, които не желаят да получат търговски съобщения. – ако си купите списъка днес, за да го изпратите другата седмица – отново ще трябва да премахнете имейлите на тези хора, които не искат да получават непоискани търговски съобщения. И така всяка седмица.  С една дума – това, което се споменава е истина, но не значи, че вие не трябва да го правите собствено ръчно всяка седмица.

Заедно със списъка получавате безплатно, програма за изпращането на мейлите.

Програмата лесно се ползва, има с нея инструкции за инсталирането и за работа с нея.

Тук никой не ви казва, че която и да е програмата изпраща имейли от ваш сървър или домейн. Чрез който, ако е на споделен хостинг, имате право да изпращате от 200 – до 500 имейла на час. Което след кратка сметка, за списък 200 000 имейла (взимаме по 500 на час) означава, че цялото изпращане ще ви отнеме 400 часа, което е 16 дни и малко отгоре. Т.е. ако имате нещо бързо за казване ще трябва да почакате.

Ако искате да стане по-бързо ще трябва да платите или за виртуален сървър или да си наемете собствен – тогава обаче ще трябва да включите в цената и такса за сървър и системен администратор.

Освен това, тъй като това е списък от хора, които досега не са ангажирани с вас като подател (по точно с вашия домейн) със сигурност по-голямата част ще попаднат в спам папките и вашия домейн ще влезе в черните списъци на отсрещните имейл сървъри – като Gmail, ABV и други. За сведение около 70 % от българските потребители ползват ABV.

Преди да вземете решение дали да ползвате тези услуги трябва да сметнете и в цената- цена за написване на неустоимо търговско съобщение, което за да проработи от първия път, ще трябва да е написано от професионалист и няма да ви струва по-малко от 100-200 лева.

Това е от мен.

Както споменах по-горе, само ви давам информация.

Как ще я ползвате – вие решавате.

Отговори

Your email address will not be published.