Най-важните фактори за успех на имейл кампания

Най-важните фактори за успех на имейл кампания

Представям ви интересни данни получени след анкета сред 304 имейл маркетинг специалисти за най-важните фактори, от които зависи според тях успеха на една имейл кампания. В проучването са взели участие 60% американски представители, 25% от Великобритания и 15% – от други държави, 55 % от тях работят за определен бранд, а 45% от тях работят за агенция.

И само да отбележа, че големината на списъка не е сред първите.

Както ще забележите от графиката по-долу в зависимост от експертите – дали имейл маркетинга се провежда за агенция или за даден бранд различните фактори се нареждат на различно място като важност.

Ще разгледаме първите четири най-важни фактора според агенциите.

Най-важните фактори за успех на имейл кампания според агенция

Най-важните фактори за успех на имейл кампания според агенциите

На първо място за агенциите е качеството на изпращаната информация. Повярвайте, ако информацията ви е наистина полезна и важна – читателите оценяват това и даже ще са ви благодарни, че им изпращате съобщения. Ваша е отговорността, какви съобщения ще изпращате.

Сегментацията е на второ място. Колкото и да е ценна вашата информация, то трябва и да има кой да я оцени. Именно това са правилните хора. Представете си, че изпращате рядка и ценна информация за ИТ специалисти на хора, за които терминологията ще звучи като чужд език. Затова е толкова силно правилото – точното съобщение до точния човекТова може да бъде лесно постигнато като организирате списъка си по интереси и изпращате на всеки това, което наистина желае.

Заглавието е чак на трето място.  С него може да експериментирате и да откриете на какви заглавия реагира вашата аудитория. Придържайте се към кратки и ясни заглавия, които провокират читателя да отвори съобщението.

Добър вид на всички устройтва. Да, за да имате успех – читателят трябва да може, след като отвори съобщението ви, лесно да го прочете и да реагира с натискане на бутон или линк. Не поставяйте бутони, които са изображения, тъй като те няма да бъдат видими в първия момент  и следователно няма как да бъдат натиснати.

Прегледайте и останалите фактори и си отговорете – какво бихте могли да подобрите още в следвашата си имейл кампания.

Сравнение на фактори за успех на имейл кампания между агенция и с цел брандиране

Сравнение на фактори за успех на имейл кампания между агенция и с цел брандиране

Ако информацията ви е била полезна, споделете я чрез бутоните по-долу.

Ако искате да получавате още полезна информация запишете се за нашите съвети за имейл маркетинг, които наистина работят.

Отговори

Your email address will not be published.