Послушен или Непослушен – А вие проверихте ли вашият списък ?

Послушен или Непослушен – А вие проверихте ли вашият списък ?

 

Отново е Коледа. И отново всички подготвят трескаво и изпращат или празнични пожелания, или промоции до своите клиенти. И насред цялата предпразнична лудница забравяме да си проверим списъка.

Както винаги обаче в детските приказки за Дядо Коледа се крие голяма мъдрост. И докато търсих коледни картинки в Интернет ми попадна една – за списъка на Дядо Коледа. И се сетих, че сега е чудесно време да си проверим списъка – какви “деца” си имаме в него – послушни или непослушни ?

Проверка на имейл списъка преди коледа

Ето каква е идеята за списъка.

Ако вашият списък е с повече непослушни деца, то като цяло вие ще бъдете класифицирани като непослушни пред повечето анти-спам филтри и вашите съобщения ще попадат в спам папките. Ето защо за вас е важно, това да не се случва. И за да си получат Коледните подаръци всички във списъка ви, да има повече послушни деца.

Какво значи това на езика на имейл маркетинга:

  • да сте изградили списъка си с позволение – т.е. хората  които са в него, да са дали съгласието си да получават известия от вас. Това може да е станало по различни начини – томболи, игри, записване в бюлетин, предоставяне на безплатно съдържание – е-книга или друго, записване за вашия витруален клуб за специални предложения или каквото вашето въображение роди 🙂 Помнете – не е важно какво казвате, а КАК го казвате. Дайте причина на всеки (от целевата ви аудитория) да желае да бъде в списъка ви и нека е атрактивно предложението.
  • редовно да проверявате списъка си в КЗП – това може да правите автоматично от профила си в Emailinvest само с натискането на един бутон преди изпращането на всяка имейл кампания.
  • да премахвате редовно невалидните имейл адреси – имейли, които са към несъществуващи вече домейни не са валидни. Проверката става, като се проверява за валиден MX запис в самия домейн. Затова е добре от време на време да проверяват списъка дали има домейни с невалидни MX записи и ако има – да ги премахвате редовно. Това отново става само с един бутон от профила ви в Emailinvest.
  • редовно да премахвате от списъка си адресите, които не са успешно доставени. Това са т.нар. hard-bounced имейли. Кои са тези имейли може да видите от кратките линкове в търсене – Абонати – Hard bounced.
  • Неангажирани абонати – това са хора, които някога са се абонирали за вашия списък, но в последните примерно три месеца не са проявили никаква ангажираност към вашите имейл кампании. Това означава, че нито са отваряли, нито са кликвали на вашите съобщения. Което ги прави абонати с нулев рейтинг. Кои са вашите такива абонати, може да разберете от Търсене – Абонати с нулев рейтинг

За да направите всички тези проверки е достатъчно само да влезете в профила си в Emailinvest и в меню Контакти – Проверка на списъци, да направите необходимите настройки и готово  – ще разберете с какви “деца” си играете  – с послушни или непослушни  🙂

Как се правят настройките – ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО – Проверка на списък в КЗП.

 

Желая ви успех, забавление и Весели Празници!

 

Отговори

Your email address will not be published.