Пролетно почистване на вашия имейл списък – практически съвети.

Пролетно почистване на вашия имейл списък – практически съвети.

Почистване на имейл списък

Почистване на имейл списък

Актуалния имейл списък играе решаваща роля за успеха на вашия бизнес. Колкото повече читатели получат вашето съобщение – толкова повече потенциални купувачи имате.

За да си получават редовно известията във входяща поща е необходимо да имате висок рейтинг и писмата ви да са винаги във Входяща поща, да ги отварят и да реагират на тях.

За да имате по-висок Open Rate трябва да имате и активен списък от хора, които отварят съобщенията ви.

Най-важното е в случая в списъка ви да има само актуални имейл адреси на  хора, които са ангажирани с вашия бизнес. Затова и НЕ Е добра практика да изпращате имейл кампании до непозната база данни.

Затова е нужно да почиствате редово списъка си от :

1.Невалидни имейл адреси – такива, които са на несъществуващи вече домейни. проверката става с функция Валидиране КЗП. Проверяват се и имейли с некоректен MX record. – гледайте видео

2.Невалидни имейл адреси – които са върнати от отсрещните имейл сървъри като Hard bounced. Това става от Контакти – Търсене – Автоматично отписани

3.Отписани от вашия списък – тези, които сами са се отписали и не желаят повече да получават имейл съобщения от вас. Софтуера Emailinvest автоматично ги отписва от списъците ви – прочетете повече >>.

4.Докладвали за СПАМ – чрез специалната функция на Emailinvest. Те автоматично се отписват от всичките ви списъци и след това е невъзможно да ги добавите отново чрез импорт, за да не стане погрешно изпращате при бъдещи имейл кампании.

5.Имейли, които не са отваряли вашите съобщения през последните 6 месеца. Скоро в Emailinvest ще е достъпна тази функция. Ако ползвате друг софтуер за имейл маркетинг – проверете ги и ги изтрийте.

6.Имейли, които са регистрирани в КЗП, че не желаят да получават съобщения.

Ако изпращате имейл кампании до фирми е добре всеки път да проверявате и да ги премахвате. независимо от факта, че може тези фирми сами да са се записали за вашия бюлетин. Ако те в същото време са регистрирани и в КЗП трябва да ги попитате изрично дали са съгласни да получават съобщения или да ги изтриете.

Това става отново чрез функция Валидиране на КЗП – гледайте ВИДЕО

Ако искате да спестите време и енергия използвайте софтуер за имейл маркетинг, който да се грижи автоматично за чистотата на вашите имейл списъци.

Ако  искате да подобрите своите резултати, запишете се да получавате нашите БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ.

Ако сте потребител на Emailinvest и желаете БЕЗПЛАТНА ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО СКАЙП – ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

Ако имате въпроси, може да ги зададете в групата във Фейсбук –Имейл маркетинг в България

 

Отговори

Your email address will not be published.