Новите промени в Gmail за изображенията – всичко което маркетолозите трябва да знаят.

Новите промени в Gmail за изображенията – всичко което маркетолозите трябва да знаят.

Изображенията в Gmail - всичко което маркетолозите трябва да знаят

Изображенията в Gmail – всичко което маркетолозите трябва да знаят

На онлайн маркетолозите много често им се налага бързо да се адаптират към технологични промени – билото то за алгоритъма на Фейсбук, Google или други популярни места където потребителите прекарват времето си. в Интернет.

През декември Gmail направи някои промени в показването на изображения в имейл съобщенията и сега ще ви представя в детайли, какво представляват и какво трябва да знаете, ако изпращате и отчитате резултати от имейл кампании. На пръв поглед промените са незначителни, но засягат всички маркетолози.

Какво промени Gmail ?

По подразбиране досега, когато читателя си отвори съобщението изображенията бяха блокирани и не се зареждаха. Беше необходимо да натисне линк „Покажи изображенията“ и чак тогава ставаха видими. Затова е важно дизайнът на съобщенията да се подготви така, че те да бъдат ясни и разбираеми дори и без видими изображения.

Обаче този месец Gmail промени това. Сега, когато читателя отвори съобщението си за първи път, Gmail променя пътищата на изображенията така, че при следващо зареждане те да се зареждат от негови сървъри. По-този начин зареждането става по-бързо. Всеки следващ път Gmail показва кешираната версия на съобщението.

Как се отразява това на имейл маркетинга ?

Има няколко елемента, където вашите имейл кампании могат да бъдат засегнати.

Отчитане на отварянето на имейл повече от един път.

При някои програми за имейл маркетинг няма да е възможно отчитането на следващите отваряния на съобщението. Това ще рефлектира на Open rate. Броят уникални отваряния ще си остане непроменен, но няма да е валиден брой всички отваряния на едно съобщение от един читател.

За потребителите на Emailinvest това не се отнася – те ще могат да виждат всяко едно отваряне на имейл съобщенията. Например, ако ваш потребител с адрес  email@gmail.com получи от вас съобщение. Отвори го веднъж – Emailinvest  ще отчете това отваряне. Да допуснем, че след известно време читателят отново отвори съобщението – Emailinvest отново ще отчете това отваряне.

Това може да видите директно в статистиката в профила си.

Статистика за брой отворени имейли

Брой отворени имейли

Местоположение.

Поради факта, че отчитането на местоположение на отваряне на съобщението става по IP няма да можете да отчетете реално от кое място се отварят вашите имейли, тъй като винаги ще се зарежда местоположението на сървърите на Gmail.

Направихме опит с изпратен имейл от България, отворен от Холандия и отворен от България. Статистиката отчита, че и двата имейла са отворени от САЩ. Това се отнася само за адресите в Gmail. Имейл изпратен до Abv и отворен в България се отчита като отворен в България. Така, че е важно да отчетете тази промяна за всички ваши читатели, които ползват Gmail адреси. Не бива да забравяте и факта, че много хора имат по няколко имейл адреса, които за по-голямо удобство управляват от един Gmail акаунт. С една дума за момента не може да разчитате много на статистика по местоположение.

Таймери, които отброяват оставащо време – няма да се зареждат и да показват реално време при повторно зареждане. Тъй като ще се заредят само първият път и при повторно отваряне, няма да се извърши ново презареждане от вашия сървър, а ще бъда показани  изображенията които се съхраняват при Gmail.

Редактиране на изображения.

Ако веднъж сте изпратили тестова кампания и след това решите да промените изображенията в нея, е възможно получателите в Gmail да не видят новото изображение. Това се отнася само за случаите, в които те са участвали и в тестовата кампания. За да избегнете това трябва новото изображение задължително да е с ново и различно име на файла.

Изображенията имат своето силно въздействие върху читателя. Плюсът на промяната е в това,че читателите от Gmail винаги ще виждат вашите съобщение с изображенията им.

Затова е важно да имате предвид следното:

  • Съблюдавайте равномерно разпределение между количеството текст и изображения в съобщенията.
  • Винаги добавяйте ALT тагове.
  • Погрижете се изображенията да са оптимизирани за Интернет – т.е. да не са много големи файлове.

Ще следим за вас новините от света на имейл маркетинга и ще ви информираме.

Ако  искате да подобрите своите резултати, запишете се да получавате нашите БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ.

Ако сте потребител на Emailinvest и желаете БЕЗПЛАТНА ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ ПО СКАЙП – ЗАПИШЕТЕ СЕ ТУК

Ако имате въпроси, може да ги зададете в групата във Фейсбук –Имейл маркетинг в България

 

 

 

 

Отговори

Your email address will not be published.