7 лесни и ефективни начина да увеличавате имейл списъка си

7 лесни и ефективни начина да увеличавате имейл списъка си

Как да увеличите имейл списъка си

Как да увеличите имейл списъка си

Както е казал Мечо Пух – Колкото повече, толкова повече.

Това се отнася и за големината на имейл списъка ви. За да постигате резултатите които искате, трябва в имейл списъка ви да присъстват хора, които проявяват интерес към вашите продукти или услуги и то да са дали доброволно съгласието си да получават информация от вас.

Сега ще споделя с вас основните стъпки които да предприемете и чрез които да сте сигурни, че имате автоматизиран начин за увеличаване на имейл списъка ви всеки ден.

1.Използвайте подписа на имейла си

Поставете линк към формата за записване за вашия списък в подписа на имейлите си – вашите и на всички служители от компанията ви. Ще кажете – защо да поставям линк към имейл адрес, който аз вече имам, няма логика ?

Има логика и тя е следната – всеки човек с когото комуникирате по имейл е потенциален абонат в имейл списъка ви. И това и идеален начин да получите съгласието му. Уверете се, че надписа който поставяте като текст върху линка е интригуващ и подканящ към действие. поставете и проследяващ линк за Google Analytics, за да проследите ефективността.

2.Поставете форми за записване на сайта си

Уверете се, че формата ви за записване е достатъчно видима на всяка страница на сайта ви – високо горе вляво или вдясно.

Уверете се, че надписа който използвате е достатъчно подканящ към действие. От време на време експериментирайте и оставете този, който генерира повече записвания. Обикновено хората не се записват на надпис – Абонирайте се за нашия бюлетин. Дайте им причина да искат да се запиша и с нетърпение да очакват съобщенията ви. Нещо от рода на -Запишете се за нашите месечни промоции, Изтеглете безплатна е-Книга, Запишете се в списъка ни и имате възможност да спечелите почивка в Гърция, ваучери, видео и други. Какво ще предложите в замяна на позволението, което получавате зависи от вас и вашия бизнес.

Създаване на безплатна форма за записване – ВИДЕО.

3.Поставете линк под всяка публикация

Ако имате блог, в който публикувате интересни статии свързани с бизнеса ви под всяка публикация поставяйте линк с подканящо изречение към страницата за записвания. Публикациите в Интернет си остават за дълго време и те са един чудесен източник на трафик. Така че. не знаете кога някой ще потърси по определени ключови думи и ще попадне на статия в блога ви и ще прояви желание да се запише в списъка ви.

4.Стимулирайте феновете ви да се абонират и през социалните медии.

Поставете някоя от формите си записване като отделен таб във фен страницата ви във Фейсбук. Ако например раздавате месечни награди в които може да участва всеки абонат от списъка ви – поставете го във Фен страницата си и го промотирайте с отделни постове.Така ще се получи един затворен кръг, който ще води винаги към крайната ви цел – страницата с форма за записване.

5.Поставете линк и на визитната си картичка.

Препоръчително е страницата в която е поставена формата за записване да има лесен за написване или запомняне URL – например yoursite.com/abonament. Генерирайте QR код към страницата с месечни игри и промоции и го поставете на визитната си картичка. Ако желаете може да добавите и кратък надпис – Сканирай и спечели.

 6.QR код

Направете си отделна страница за записване – например за месечени промоции или участие в томбола за всички ваши абонати и го реклама с наградата поставете на печатни материали. Поставете ги на видни места където минават вашите потенциални клиенти. Отново поставете различен код за проследяване, за да измерите ефективността на различните линкове.

7.След поръчка

Ако имате сайт в който клиентите ви могат да правят поръчки онлайн поставете линк за записване към списъка си и в имейлите с които изказвате благодарност за направената поръчка.

Не забравяйте че, в един имейл е най-добре да имате един изходен линк. Това означава че, е добре да акцентирате на едно важно нещо което ще изведе читателя от имейла. В имейл в който казвате „Благодаря, че избрахте нас“ може да си позволите да поставите линк към форма за абонамент.

Успех в начинанието.

Ако имате въпроси как да подобрите вашия имейл маркетинг, ЗАПИШЕТЕ ЗА 30 МИНУТИ ИНДИВИДУАЛНА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ.

Запишете се за БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ

Отговори

Your email address will not be published.