Кой и къде чете вашите имейли ?

Кой и къде чете вашите имейли ?

Знаете ли, кои са най-верните ви фенове. Тези, които отварят имейлите ви веднага след като ги получат. Това са хората, които са най-ценни в списъка ви.

Предлагам ви, да им обърнете специално внимание и да се погрижите, те да получават съобщенията ви в подходящ дизайн, предвиден за мобилно устройство и да ги четат безпроблемно.

За да е възможно това, първо трябва да знаете кой на какво устройство си отваря и чете пощата – компютър, мобилен телефон или таблет.

Увеличава се процента на хора, които четат имейлите си на телефона. А вие подготвени ли сте за това ?

Задавате ли си въпроса – какво точно ще те видят на малкия екран?

Подходящ ли е дизайна на имейл кампанията ви за мобилно устройство?

Тук ще отворя една голяма скоба, за тези от вас, които се изкушават и изпращат имейли с прикачени файлове с прекрасни оферти – около няколко мегабайта. Забравете, че някой ще отвори офертата ви и ще я прочете.

В тази връзка, ние от Emailinvest, разработихме нова справка, която ви дава един обобщен поглед върху вашата аудитория. Какъв процент от отворените имейли са от компютър, телефон или таблет.

Измерването е валидно за всяка една изпратена кампания, така, че може да го проследите във времето и да прецените – увеличават ли се вашите мобилни читатели и време ли е вече да промените дизайна си.

За да достигнете до тази справка изберете от списъка си с изпратени имейл кампании иконата за статистика, след това Разширени справки -> Справка по устройство.

Ето как изглежда справката:

Справка за имейл кампания по мобилни устройства

Под тази нагледна графика може да видите списъка с отворени и кликнати имейли, разпределени по тип на устройство.

Списък с имейли, които са отворени през моблен телефон

Освен това за ваше улеснение и по-нататъшен анализ, може да отворите списъка с имейли, които ползват мобилен телефон, да го прегледате и да ги експортирате в отделна група – Мобилен телефон.

Така след време, ще си подготвите още една група – хора, които четат имейлите си през мобилен телефон и за тях да подготвяте специален дизайн.

Ето как изглежда една такава група :

Експорт на списък с имейли в отделна група

За мобилния дизайн трябва да съблюдавате няколко неща – малко текст, кратки заглавия, малки по размер и големина на файла изображения. Бутоните Call-To-Action трябва да са удобни за натискане и ясно видими. Тук е по-добре да използвате бутони, а не линкове.

Същото бихте могли да постигнете и с хора, които използват таблети за преглед на пощата си.

Това е още една стъпка в опознаване на вашата аудитория. А вие, знаете, че колкото повече ги изследвате, толкова по-полезни бихте могли да им бъдете.

Започнете веднага, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ И ИЗПРАТЕТЕ БЕЗПЛАТНО ИМЕЙЛ КАМПАНИЯ до 1000 ваши абоната.

Успех !

Ако имате каквито и да е въпроси, може да ги зададете в коментарите  или направо в групата ни във Фейсбук

Ако желаете да получавате БЕЗПЛАТНИ СЪВЕТИ ЗА ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ регистрирайте се за нашия бюлетин.

Отговори

Your email address will not be published.