10-те най-допускани грешки в имейл кампании в туристическия бранш – част II

10-те най-допускани грешки в имейл кампании в туристическия бранш – част II

10-те най-допускани грешки в имейл кампании в туризма

10-те най-допускани грешки в имейл кампании в туризма

Първата част на статията може да прочетете ТУК

6.Нетаргетирани кампании.

Най-често срещания подход при изпращане на рекламни послания, който забелязвам е – събиране на всички текущи оферти и масовото им разпращане към целия списък. Най-много да се направи отделно изпращане за различните езици. Всички от България получават всички оферти и за България и за чужбина. Получава се един твърде голям списък с линкове и получателя не може да се ориентира бързо и лесно загубва интерес. По този начин дори и да има неустоимо предложение за него, ако той не го види бързо и лесно – има голяма вероятност да не го отвори. Ако аз не се интересувам от определени дестинации – няма начин, получавам всички оферти.

7.Тема, която не носи конкретна информация

Все по-често получавам съобщения от туристически агенции в които темата на съобщението е твърде скучна. Има обикновен съобщителен характер. Не забравяйте, че колкото и ценна да е вашата оферта, за да е полезна и за получателя, той първо трябва да я отвори. Статистиката показва, че човек отделя около 2-3 секунди, за преценка дали да отвори даден имейл или не.
Ключовите фактори са – от кого е съобщението, дали е познат вече и дали му има доверие (т.е. получавал ли е досега ценна информация от него), заглавие – предизвиква ли интерес.

8.Излишна информация.

Краткия текст печели. Избягвайте дългите обяснения. Вашето съобщение е най-добре да бъде до 2 параграфа и ако може най-важната информация да е в първия. Скоро направихме тест и установихме, че един и същ текст изпратен като втори параграф просто не се чете.
При съобщения които са по-дълги от един екран читателя рядко стига до края на съобщението. Постарайте се да пишете по-кратки и съдържателни текстове. Нека най-важната информация да бъде в първия параграф на съобщението и винаги да има линк към по-подробната информация.
Уважавайте времето на този който ще получи имейла. Напишете няколко реда, колкото да провокирате интерес, а останалите подробности опишете в сайта

9.Некоректен формат на линкове.

Важен е и формата на линковете, които поставяте в съобщението.
Често срещано явление е – да се поставя целия линк с URL, а не той да е поставен под текста на разбираем език.
Ето пример за два линка:
10-те най-допускани грешки в имейл кампании в туристическия бранш
http://blogbg.emailinvest.com/2012/04/19/10-naj-dopuskani-greshki-v-imejl-kampanii/

Още по-зле е когато линка е на кирилица. Тогава се получава един много дълъг линк, който е пълен със специални символи и заема 2-3 реда.
http://blogbg.emailinvest.com/2011/07/15/%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BE/
Избягвайте съкратените линкове – добре е да избягвате и изпращането на съкратени линкове, чрез програмите за тази цел. Обикновено анти-спам филтрите са особено чуствителни към такива линкове, тъй като те скриват истинския път и това е потенциална възможност вашето съобщение да бъде разпознато като спам и да е изпратено в спам папката.
Ето пример за съкратен линк- http://goo.gl/wvAQ9

10.Липса на препратки към социалните профили на компанията.

Целта на имейл маркетинга е да бъде един от каналите за комуникация с вашите потребители. За по-добра интеграция е добре навсякъде да поставяте линкове към вашите профили в социалните мрежи.

Не забравяйте :

  • Винаги мислете за този който ще получи вашето съобщение. 
  • Поставете се на негово място.
  • Тествайте непрекъснато.
  • Променяйте по нещо всеки път.

Искате да подобрите резултатите от имейл кампаниите си ? – Запишете се и получавайте БЕЗПЛАТНА информация за имейл маркетинг

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме, като я споделите чрез бутоните по-долу. Благодарим ви !

Отговори

Your email address will not be published.