Дръжте настрана лошия късмет от имейл кампаниите си

Дръжте настрана лошия късмет от имейл кампаниите си

НЕ - на лошия късмет в имейл кампаниите ви.Днес е Петък 13-ти.

Някои го смятат за късметлийски ден, други – не толкова.Ако обаче нещо се обърка, дори и дребно сме склонни да го припишем на „Петъка“. Някои хора се стараят да избягват черните котки или други суеверия.

Ще споделя няколко лесни стъпки, които да ви предпазят от злокобния петък и да направят по-успешни имейл кампаниите ви. Спазвайки ги ще бъдете по-успешни въпреки  13-то число, а и всеки друг ден.

От наблюдения върху наши клиенти сме извлекли някои от най-често допусканите грешки при изпращане на имейл кампания.

1.Тест, тест и пак тест

Много често, когато бързате,  не се сещате да тествате. Някои хора и не знаят какво точно да тестват. В резултат на това има изпратени съобщения с празни или грешни линкове, счупени или прекалено големи изображения, или пък само картинки (което прави съобщението невидимо, ако получателя не разреши изображенията), правописни грешни, счупени заглавия в някои имейл доставчици. Това обикновено води до последващ извинителен имейл.

Най-лесния начин да избегнете това е да си направите една тестова група от ваши имейли в повечето имейл доставчици, които ползват вашите клиенти – Gmail, Yahoo, Hotmail, ABV, Mail.bg и други. Оформете съобщението си и го изпратете първо на себе си. Отворете го след малко и го прочетете като получател. Проверете всичко ли се вижда и е разбираемо дори и без изображения. Проверете всеки един линк. Включете колеги и поискайте мнение и от тях.

2.Внимавайте с HTML.

Постарайте се винаги да включвате и линк, на който да пише – Ако това не се чете, кликнете тук. Така ще сте сигурни, че всеки който иска ще има възможност правилно да прочете вашето съобщение. Така ставате и независими от факта – кой в кой  имейл клиент си отваря съобщението и дали то поддържа HTML. Друг важен фактор е, да не прекалявате с кода и картинките. Някои  Анти-спам филтри веднага ще изпратят съобщението ви директно в СП@М папката благодарение на некоректен HTML код.

3.Персонализирайте – нека читателя да се почуства специален.

Един от плюсовете да събирате сами база данни е, че вие сами определяте какви данни и как ще ги събирате. Един от задължителните атрибути е първо име и фамилия, като поне първо име да е задължително. Така си осигурявате не само имейл за контакт, а и възможност за персонализация. Доказано е, че ако използвате персонализиращ елемент няколко пъти в съобщението си, то звучи, като изпратено специално до читателя. А кой не обича да бъде специалян ? Случвало ми се е да чувам следното изречение – „Толкова хубави оферти ми изпращат, но не си направят труда да се обръщат към мен по име“. Еднократно усилие в началото, но с голям потенциал за бъдещите ви отношения.

Колкото по-голям интерес има читателя, толкова е по-голяма вероятността да продължава да отваря вашите съобщения.  А това е една от първите цели на всяка имейл кампания – по-висок Open Rate.

А какви са вашите наблюдения ? Какви грешки допускате вие или ви дразнят когато ги получавате ?

Ще се радваме да ги споделите с нас в коментарите по-долу….

 

Искате да подобрите резултатите си ? – Запишете се да получавате безплатни съвети относно онлайн маркетинг за Вашия бизнес. Запишете и получавайте информация БЕЗПЛАТНО !

Ако тази публикация ви допада, помогнете ни да я популяризираме, като я споделите чрез бутоните по-долу. Благодарим ви !

Коментари (4)

 • Ваня Маркова Отговор

  Винаги приветствам позитивизма. Това усетих в посланието ви. Спокойна и щедра 2012!

  13.01.2012 at 16:05
  • Невяна Коева Отговор

   Благодаря Ваня, Успешна и щастлива 2012 и на теб 🙂

   14.01.2012 at 14:37
 • Alex Jelev Отговор

  В и-мейл бюлетините, които получавам от различни компании не ми харесват такива грешки като:
  Няколко различни шрифта в един бюлетин – мисля, че трябва да се максимум два.
  Много линкове за кликане – мисля, че един бюлетин трябва да има най-много един линк или бутон за кликане, и той да е с идея Купи.
  Твърде голям текст или твърде много картинки – всичко трябва да е балансирано.
  Изпратен от „никой“ бюлетин – без подпис, без име на човека или фирмата.
  Неграмотно написан или с лоша пунктуация – текста трябва да е идеален.
  Стилистично неиздържан или в негативен, злобен, „хейтърски“ тон – бюлетина трябва винаги да е с позитивна нотка, да прави приятно на човека четящ го.
  Твърде чест бюлетин – трябва да е максимум два пъти на седмица.
  Това са главните детайли, върху които обръщам внимание, когато получавам бюлетин.

  13.01.2012 at 22:42
 • Невяна Коева Отговор

  Да, определено си прав.
  За броя на линковете – някои статистики сочат, че броя на линковете -или трябва да е 2-3 или повече от 10 – за увеличаване на CTR
  А бутона КУПИ – да е видим и поне на две места

  14.01.2012 at 14:36

Отговори

Your email address will not be published.