Автоматично изпращане на серия имейли

Автоматично изпращане на серия имейли

Искате ли да имате повече време за себе си?И едновременно с това да обгрижвате своите клиенти. Сега това вече е възможно.

С новата възможност за автоматично изпращане на серия от имейли. Всеки който посети Вашия уебсайт и желае да се запише за Ваш мини курс от лекции например.

Изпращането на серия имейли  е много лесно когато разполагате със система за имейл маркетинг. Необходимо е само да направите нужните настройки.

За целта е необходимо да създадете една форма за автоматично записване и след това да добавите няколко автоматични отговора на желаещите които са се записали през нея.

1.Създайте автоматична форма за записване

В настройките на формата изберете опция – Изпрати имейл за успешно записване и в него поставете първото писмо което желаете да изпратите на потребителя. Той ще го получи веднага след като потвърди записването си от неговия имейл адрес.

Следващите писма които желаете да изпратите трябва да бъдат изпратени като Автоматичен отговор. Това става по следния начин :

Влизате в EmailInvest с Вашето потребителско име и парола (ако нямате, можете да се регистрирате безплатно) След това изберете Изпращане от главното меню – в най-долния край ще видите Настройки автоматичен отговор – изберете –

Добавен в списъка преди ….дни. В това поле въведете броя дни след които желаете да се изпрати автоматично писмото. Броят дни се опредлеа след записване на потребителя в определена група. По този начин,  ако желаете да изпратите 3 имейла – съответно през три дена – ще трябва да въведете първия текст за имейл в Настройки на формата за автоматично записване, а другите два – като отделни автоматични отговори – единия съответно 3 дни след записване в група (Безплатен курс по дигитална фотография – например), а втория- 6 дни след записването му.

 

На стъпка 2 въведете текста на имейла, който желаете да изпратите. Тук може да персонализирате писмото, като включите променливи като Първо име например, по този начин Вашето писмо ще бъде написано така  :

Изпращане на серия имейли

Автоматично изпращане на серия имейли

„Здравейте {FIRSTNAME}, изпращаме ви втора част от нашия безплатен курс по ….“

което за всеки получател, ще изглежда по този начин:

„Здравейте Надя, изпращаме ви втора част от нашия безплатен курс по ….“

На стъпка 3 избере групата към която, след като се запише потребителя, ще получава писмата. Може да създавате неограничен брой групи.

Стъпка 4 – Прегледайте писмото и натиснете Изпрати. Всеки ден системата ще проверява и ако има записани нови потребители, ще им изпраша указаните писма в указания ред.

Ако желаете Вашите автоматични отговори да бъдат настроени професионално, можете да изпозлвате услугата ни – Настройки на автоматичен отговор.

Ако имате каквито и да е въпроси, не се колебайте да се свържете  с нас – За контакти

Ако желаете да научите как да увеличите продажбите си чрез имейл маркетинг – запишете се БЕЗПЛАТНО ОБУЧЕНИЕ ПО ИМЕЙЛ МАРКЕТИНГ

Успех !

Отговори

Your email address will not be published.