Как да привличате повече посетители ? – 3 съвета за организатори на събития

Как да привличате повече посетители ? – 3 съвета за организатори на събития

Всеки организатор на събитие, семинар или  обучение си задава постоянно този въпрос.

Ако вече сте организирали успешно няколко събития на определена тема и искате да организирате следващо – Как по-лесно и ефективно да стане това? Кого да поканите ? Кои са хората, които проявяват интерес ? – това са всички участници, които вече са го посетили или са имали желание да го посетят. И естествено – всички, които тепърва ще научат за събитието.

За да поканите първите имате нужда от техните данни за контакт – имена и имейл. Ако не сте си подготвили предварително подредени списъци с контакти на участниците – това е мисия невъзможна. За да стане възможна, е необходимо преди всяко следващо събитие да сте още малко по-подготвени.

1.Събиране на контакти офлайн.

За целта е достатъчно преди всяко събитие да поканите посетителите да попълнят бланки с личните си данни – имена и имейл е достатъчно. В днешни дни хората са доста чуствителни на тема лична информация. Ако прецените , че е уместно, може да поискате и телефон за контакт.  Не трябва да забравяте да поставите текст най-отдолу – „Съгласен съм да получавам съобщения за събития от подобрен характер“. Така ще сте сигурни, че всеки доброволно е дал съгласието си да получава информация от Вас и проявява интерес към подобен род прояви. След което трябва редовно да попълвате събраната информация в удобен за Вас формат. Можете да ги съхранявате на компютъра си или периодично да ги попълвате директно в личния си профил в EmailInvest. Предимството на EmailInvest  е, че може лесно да премествате един контакт от един списък в друг и само да допълвате информацията за него.

Важен елемент, който никога не трябва да забравяте е уважението към това позволение, което сте получили от всеки участник и да му изпращате само наистина полезна за него информация.

Какво имам предвид ? – ако организирате семинари в няколко града или на няколко теми, участниците от Варна например предпочитат да получават информация само за събития от своя град, а участниците от София – само за София. Естествено това зависи и от мащаба на събитието. Ако събитието е по-голямо и се провежда само в един град, тогава е добре да поканите всички, които са участвали в подобни събития. Създаването и поддържането на подобни списъци ще Ви даде възможност при всяко едно следващо Вие да имате подръка точните хора, които да поканите.

2.Събиране на контакти онлайн – ако имате уебсайт или сте публикували информацията за събитието онлайн не пропускайте възможността да поставите линк към форма в която, всеки който проявява интерес може да се запише. За целта може да използвате автоматичните форми за записване които се генерират от EmailInwest – дори и да нямате собствен уебсайт. По-този начин ще сте сигурни, че няма да пропуснете никой който има интерес към това което правите. Така Вашите списъци ще се попълват автоматично и не е нужно да се занимавате лично с това.

3.Поддържане на връзка с участниците.

След като имате подготвени списъци по един от двата начина трябва да поканите точните хора за точното събитие.

Може да им няколко съобщения в зависимост от събитието. Едно с информация за предстоящото събитие и едно за напомняне – непосредствено преди него. Ако събитието е от по-голям мащаб и има няколко ценови периода за записване е полезно да ги информирате за всеки един от тях. Хората ценят полезната информация поднесена в подходящото време. По този начин, ако някой е научил за събитието, но в забързаното ежедневие е забравил за крайния срок за записване с намаление, ще Ви бъде много признателен, ако му го напомните. Така той ще спести средства, а Вие – ще спечелите клиент. Всеки е доволен.

Добра практика е също така – да подготвите съобщенията заедно и да ги настроите да се изпратят в подходящото време. Така в един спедобед ще сте подготвили съобщенията за покана и за напомняне и ще сте сигурни, че не сте пропуснали да ги изпратите. Това е удобно и за тези от Вас които пътуват често и не са винаги в офиса. Това е едно от предимствата, които Ви предлага онлайн системата за имейл маркетинг – EmailInvest. Освен това, ако имате въпроси или нужда от помощ, винаги можете да получите компетентен съвет от специалист конкретно за Вашия случай.

И един четвърти съвет като бонус – за организаторите на семинари и обучения. Всеки който е посещавал семинар или друга форма на обучение, знае как първите дни след това се чуства изпълнен с желание на приложи веднага всичко научено на практика. Но след няколко седмици, ежедневието ни поглъща със задачки и малко по малко забравяме за доста от нещата. Затова е хубаво да се организират срещи между самите участници, където те да могат да споделят опита от приложеното на практика и да обменят информация. Така всеки ще си припомни наученото и ефекта от обучението ще е по-голям. Това е възможно, когато участниците са от един град и Вие имате техния списък.

Не пропускайте възможността да организирате първите си списъци безплатно.

За да се регистрирате в EmailInvest – НАТИСНЕТЕ ТУК.

Желая успех на всички.

Невяна Коева

 

Отговори

Your email address will not be published.