Успешна имейл кампания – Откъде да започнем ? – част I

Успешна имейл кампания – Откъде да започнем ? – част I

Здравейте,

В резултат на много запитвания от наши клиенти започваме поредица публикации на тема „Как да започнем успешен имейл маркетинг ?“.

Трите най-важни елемента на директния имейл маркетинг са:

1. Изпращане на точната информация

2. На точните хора

3. В точното време

И така – Първия въпрос е откъде да започнем ? И отговора е – от списъка с потенциални клиенти.

Кои са най-добрите ви бъдещи клиенти ? Вашите настоящи клиенти. Те вече са  проявили  желание и доверие да купят от Вас продукта или услугата която предлагате.

Доказано е, че привличането на нови клиенти е пет пъти по-скъпо отколкото да продавате на настоящите си клиенти.

Обаче на много места, реалността е коренно различна.

Много собственици имат клиенти всеки ден, но забързани в ежедневието пропускат един много малък, но важен детайл. Да си изградят система за задържане на тези клиенти, които вече са привлекли и да поддържат постоянна връзка с тях. Достатъчно е само да попитат клиентите за контактите им и да ги съхраняват в удобна система. И това не струва кой знае колко скъпо. Достатъчно е да започнете с добре оформени бланки, на които потребителите да попълнят име, фамилия, имейл и нещо друго което бихте искали да знаете за тях.

Ето един пример – представете си, че сте собственик на аптека или имате верига аптеки. Всеки ден имате клиенти, те влизат – купуват си нужните продукти и излизат. В този момент губите връзка с тях. Ако искате да стартирате промоция на определен продукт – отпечатвате рекламни брошури, плакати и се надявате тези хора отново да Ви посетят, за да разберат за Вашата промоция. А е доста по-лесно, бързо и евтино – не само да чакате, а Вие ги поканите като просто да им изпратите имейл с полезна за тях информация. Не е нужно да са болни от грип, за да посетят аптеката Ви и да видят, че има невероятна промоция на крем за лице например. Така много по-бързо ще достигнете точните хора. Просто трябва да ги попитате. Направете им атрактивно предложение и те със сигурност ще откликнат.

За да имате успешна имейл кампания е необходимо да изпратите съобщението си до хора от които предварително сте получили разрешение и които се интересуват от информацията която им изпращате.

Ако вече имате списък с потенциални и настоящи клиенти добре е да го преглеждате на определен период от време, да попълните липсващи имена и данни и ако е възможно да го разделите на подгрупи – т.е. по градове, по пол или други интереси които биха Ви били полезни, за да се обърнете към точната група потребители. В EmailInvest имате възможност за добавяне на неограничен брой полета с които да опишете контактите. След това имате възможност да добавите в EmailInvest вече подредените контакти от файл или да ги въведете ръчно. Може да ги организирате в неограничен брой групи, което ще Ви помогне на по-късен етап да се обръщате само към тези за които е полезна информацията.

Всяка от тези възможности ще разгледаме една по една в следващите ни публикации.

Друго, което е добре да направите е ако имате уебсайт – да си изградите автоматична система за събиране на контакти. EmailInvest предлага автоматично генериране на форми за записване в бюлетин с възможност за попълване на повече данни и записването им в избрани от Вас групи.

Следва изпращането на самата кампания. В EmailInvest избирате привлекателни HTML шаблони за имейл кампании в които е достатъчно да качите своето лого, съобшение и изображения, да попълните полето Subject и първата Ви имейл кампания е почти готова.

Избирате на кои групи да я изпратите и кога да бъде изпратена. В EmailInvest може да настройвате предварително Вашите кампании и те да се изпращат автоматично в най-подходящото време, дори и Вие да не сте в офиса си.

Приканвам Ви да помислите какво Вашата собствена фирма би могла да усъвършенства в досегашната си дейност, с цел изграждане на постоянна връзка с клиентите.

Предлагаме Ви уникалната възможност да изпратите първата си имейл кампания напълно БЕЗПЛАТНО. Достатъчно е да се регистрирате ОТТУК.

Ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

УСПЕХ

Невяна Коева

Отговори

Your email address will not be published.